V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu. Poté přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Po vychladnutí klademe kávovou lžičkou na pečicí papír malé hromádky. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Po vychladnutí namáčíme spodní stranu marokánek do čokolády – klademe je na fólii nebo silikonovou podložku, dobře se pak sundavají.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou