Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dáme vařit do kastrolku. Necháme přejít varem. Do husté směsi nasypeme nasekané ovoce, ořechy, rozinky a zamícháme. Na vymaštěný plech (já dávám pečicí papír) dáme lžičkou menší hrudky. Dáme do rozpálené trouby, vypneme a sušíme 10 minut. Po vytažení z trouby jsou vláčné, měkké. Opatrně je sundáme špachtlí a na chladném místě necháme vystydnout. Celé namáčíme v čokoládě.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny