Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi rozpustíme 50 g másla a přilijeme směs. Na velmi mírném ohni zahříváme 2–3 minuty. Za stálého míchání necháme probublat (asi 5 minut). Odstavíme, přimícháme ořechy a ovoce posekané na kousky. Já je peču na pečicím papíře a aby byly stejné, tak používám vykrajovátko, které položím na papír a nandám směs. Tak jsou všechny marokánky stejně velké. Směs se totiž neroztéká. Upečené potřeme z jedné strany čokoládou.
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná