Ze smetany, cukru a mouky uvaříte kaši a ještě za tepla do ní vmícháte sypké přísady (nakrájené na drobné kousky). Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) děláte malé hromádky a pozvolna je pečete (sušíte) v troubě předehřáté na 120–150 °C. Pozor na spálení při prudkém pečení. Z plechu je sundáte za tepla (jsou ještě dost měkké). Po vychladnutí můžete spodní stranu polít čokoládovou polevou.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou