Ze smetany, cukru a mouky uvaříte kaši a ještě za tepla do ní vmícháte sypké přísady (nakrájené na drobné kousky). Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) děláte malé hromádky a pozvolna je pečete (sušíte) v troubě předehřáté na 120–150 °C. Pozor na spálení při prudkém pečení. Z plechu je sundáte za tepla (jsou ještě dost měkké). Po vychladnutí můžete spodní stranu polít čokoládovou polevou.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)