Martiny –⁠ martinské rohlíky

2.43

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 14
      lžíce mléko
    • 1
      ks droždí
    • 250
      g hera rozpuštěná
    • nádivka maková
    • 3
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Z kvasnic, cukru a mléka necháme vzejít kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou placku rozkrojíme na osm dílků a postupně plníme makovou nádivkou s rozinkami, zatočíme směrem ke zužujícímu se konci, aby se vytvořil rohlíček.
  • Posypeme klasickou drobenkou a pečeme v troubě dozlatova.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: