Z kvasnic, cukru a mléka necháme vzejít kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou placku rozkrojíme na osm dílků a postupně plníme makovou nádivkou s rozinkami, zatočíme směrem ke zužujícímu se konci, aby se vytvořil rohlíček.
Posypeme klasickou drobenkou a pečeme v troubě dozlatova.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou