Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh.
Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, mouku, nasekané ořechy a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C zhruba na 35–40 minut (ke konci pečení píchneme do bábovky špejlí, pokud těsto nelepí, je hotová).
. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy. Na talíři ji lehce posypeme moučkovým cukrem.
kTIP: Mlého lze nahradit smetanou. Bábovku můžeme pro změnu udělat dvoubarevnou (kakao přidáme jen do půlky těsta).
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka