Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh.
Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, mouku, nasekané ořechy a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C zhruba na 35–40 minut (ke konci pečení píchneme do bábovky špejlí, pokud těsto nelepí, je hotová).
. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy. Na talíři ji lehce posypeme moučkovým cukrem.
kTIP: Mlého lze nahradit smetanou. Bábovku můžeme pro změnu udělat dvoubarevnou (kakao přidáme jen do půlky těsta).
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou