Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh.
Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, mouku, nasekané ořechy a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C zhruba na 35–40 minut (ke konci pečení píchneme do bábovky špejlí, pokud těsto nelepí, je hotová).
. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy. Na talíři ji lehce posypeme moučkovým cukrem.
kTIP: Mlého lze nahradit smetanou. Bábovku můžeme pro změnu udělat dvoubarevnou (kakao přidáme jen do půlky těsta).
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči