Oddělíme žloutky od bílků. Z pěti bílků ušleháme pevný sníh.
Žloutky utřeme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, mouku, nasekané ořechy a kakao. Vše dobře promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C zhruba na 35–40 minut (ke konci pečení píchneme do bábovky špejlí, pokud těsto nelepí, je hotová).
. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy. Na talíři ji lehce posypeme moučkovým cukrem.
kTIP: Mlého lze nahradit smetanou. Bábovku můžeme pro změnu udělat dvoubarevnou (kakao přidáme jen do půlky těsta).
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města