Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa.
Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixéru. Rozmixujeme v hladkou hmotu.
Změklé máslo osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny, do které pak vmícháme i rozmixovanou rybu s cibulí. Dle chuti přidáme pár lžicek hořčice.
Vše ještě jednou řádně vyšleháme. Čím déle šleháme, tím je pěna světlejší a nadýchanější.
Dochucovat můžeme kromě hořčice i citronovou šťávou, česnekem nebo bylinkami.
Pěnu mažeme na chleby, chlebíčky, jednohubky, můžeme s ní plnit sýrové kornoutky... Zdobíme dle vlastní fantazie například čerstvou zeleninou, vajíčkem, kouskem rybího masa apod.
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci