Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku. Vykrajujeme kolečka o průměru 3–4 mm. Ta pak upečeme na pečicím papíru ve vyhřáté troubě na cca 160 °C po dobu 6 až 10 minut.
Náplň: V míse si smícháme všechny potřebné suroviny na náplň a necháme odležet na 5–6 minut.
Tvorba koleček: Do misky si nasypeme kokos, ve kterém budeme kolečka obalovat – nebudeme potřebovat celé balení. Připravíme si mističku s cca 150 ml rumu na namáčení piškotů. Piškotů potřebujeme 1 až 2 balení. Vezmeme jedno kolečko, na které namažeme po celém povrchu náplň. Do rumu namočíme jeden piškot a do středu kolečka ho položíme. Druhé kolečko přitiskneme na piškot. Kolečko bude padat a po okraji budeme mít díry – náplní pomažeme po celém okraji. Okraje koleček obalíme v kokosu.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu