Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku. Vykrajujeme kolečka o průměru 3–4 mm. Ta pak upečeme na pečicím papíru ve vyhřáté troubě na cca 160 °C po dobu 6 až 10 minut.
Náplň: V míse si smícháme všechny potřebné suroviny na náplň a necháme odležet na 5–6 minut.
Tvorba koleček: Do misky si nasypeme kokos, ve kterém budeme kolečka obalovat – nebudeme potřebovat celé balení. Připravíme si mističku s cca 150 ml rumu na namáčení piškotů. Piškotů potřebujeme 1 až 2 balení. Vezmeme jedno kolečko, na které namažeme po celém povrchu náplň. Do rumu namočíme jeden piškot a do středu kolečka ho položíme. Druhé kolečko přitiskneme na piškot. Kolečko bude padat a po okraji budeme mít díry – náplní pomažeme po celém okraji. Okraje koleček obalíme v kokosu.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)