Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku. Vykrajujeme kolečka o průměru 3–4 mm. Ta pak upečeme na pečicím papíru ve vyhřáté troubě na cca 160 °C po dobu 6 až 10 minut.
Náplň: V míse si smícháme všechny potřebné suroviny na náplň a necháme odležet na 5–6 minut.
Tvorba koleček: Do misky si nasypeme kokos, ve kterém budeme kolečka obalovat – nebudeme potřebovat celé balení. Připravíme si mističku s cca 150 ml rumu na namáčení piškotů. Piškotů potřebujeme 1 až 2 balení. Vezmeme jedno kolečko, na které namažeme po celém povrchu náplň. Do rumu namočíme jeden piškot a do středu kolečka ho položíme. Druhé kolečko přitiskneme na piškot. Kolečko bude padat a po okraji budeme mít díry – náplní pomažeme po celém okraji. Okraje koleček obalíme v kokosu.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou