plátek
máslo
(silnější plátek. Máslo nesmí být rostlinné!)
4
kostka
hořká čokoláda
1
balení
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a promícháme (stačí lžičkou , potom přidáme rozpuštěné máslo a na malé kostičky nakrájené (nerostlinné) máslo. Důkladně rozšleháme a vložíme na 1min. do mikrovlnné trouby (nejvyšší stupeň) a ne do vodní lázně dokud se ležák nerozteče. Nakonec ležák můžete posypat skořicí. (ležák se může podávat i za studena)
Svaříme 0,5 l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a…
více o Máslový ležák proti depresi
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb