plátek
máslo
(silnější plátek. Máslo nesmí být rostlinné!)
4
kostka
hořká čokoláda
1
balení
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a promícháme (stačí lžičkou , potom přidáme rozpuštěné máslo a na malé kostičky nakrájené (nerostlinné) máslo. Důkladně rozšleháme a vložíme na 1min. do mikrovlnné trouby (nejvyšší stupeň) a ne do vodní lázně dokud se ležák nerozteče. Nakonec ležák můžete posypat skořicí. (ležák se může podávat i za studena)
Svaříme 0,5 l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a…
více o Máslový ležák proti depresi
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)