plátek
máslo
(silnější plátek. Máslo nesmí být rostlinné!)
4
kostka
hořká čokoláda
1
balení
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a promícháme (stačí lžičkou , potom přidáme rozpuštěné máslo a na malé kostičky nakrájené (nerostlinné) máslo. Důkladně rozšleháme a vložíme na 1min. do mikrovlnné trouby (nejvyšší stupeň) a ne do vodní lázně dokud se ležák nerozteče. Nakonec ležák můžete posypat skořicí. (ležák se může podávat i za studena)
Svaříme 0,5 l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a…
více o Máslový ležák proti depresi
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník