plátek
máslo
(silnější plátek. Máslo nesmí být rostlinné!)
4
kostka
hořká čokoláda
1
balení
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a promícháme (stačí lžičkou , potom přidáme rozpuštěné máslo a na malé kostičky nakrájené (nerostlinné) máslo. Důkladně rozšleháme a vložíme na 1min. do mikrovlnné trouby (nejvyšší stupeň) a ne do vodní lázně dokud se ležák nerozteče. Nakonec ležák můžete posypat skořicí. (ležák se může podávat i za studena)
Svaříme 0,5 l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a…
více o Máslový ležák proti depresi
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka