plátek
máslo
(silnější plátek. Máslo nesmí být rostlinné!)
4
kostka
hořká čokoláda
1
balení
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a promícháme (stačí lžičkou , potom přidáme rozpuštěné máslo a na malé kostičky nakrájené (nerostlinné) máslo. Důkladně rozšleháme a vložíme na 1min. do mikrovlnné trouby (nejvyšší stupeň) a ne do vodní lázně dokud se ležák nerozteče. Nakonec ležák můžete posypat skořicí. (ležák se může podávat i za studena)
Svaříme 0,5 l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a…
více o Máslový ležák proti depresi
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit,…
více o Lenčina skvělá rajská omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami