Všechny ingredience smícháme dohromady. Vytvarujeme ze směsi placičky a poté dáme na gril (na gril položte mramorovou desku, aby se maso dalo sundat a nepropadlo, desku můžete potřít olejem) nebo péct do trouby či osmažit na pánvi.
Až bude maso hotové, přidejte jej do hamburgerů.
Tip na hamburger: bulky na hamburger, maso, salát, kečup, hořčice, cibule, kyselá okurka, rajče, můžete přidat i sýr.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku