ks
klobása
nožičky – ne papriková, jinak je to jedno
400
g
vepřové maso
200
g
hořčice kremžská
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu do obou hořčic (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču). Pak dáme v pekáčku péct do trouby. Asi po půl hodině pečení přidáme nakrájenou cibuli. Během pečení můžeme podle potřeby trochu podlévat vodou. Když je maso měkké, hlavně hovězí, přilijeme obě šlehačky a dál necháme ještě dopéct (asi 1/4 hodiny).
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky