Maso nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí. Potom přidáme nakrájenou papriku, přilijeme trochu vody a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou a přidáme hořčici (na 200 ml smetany dáváme asi 2 vrchovaté lžíce hořčice). Dochutíme kari kořením, sójovou omáčkou apod. Případně dohustíme moukou rozšlehanou v mléce.
Jako příloha jsou nejlepší hranolky nebo americké brambory.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta