Maso nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí. Potom přidáme nakrájenou papriku, přilijeme trochu vody a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou a přidáme hořčici (na 200 ml smetany dáváme asi 2 vrchovaté lžíce hořčice). Dochutíme kari kořením, sójovou omáčkou apod. Případně dohustíme moukou rozšlehanou v mléce.
Jako příloha jsou nejlepší hranolky nebo americké brambory.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)