Maso (podle počtu osob) nakrájíme na malé nudličky nebo kostičky, okořeníme (kari až do omáčky, aby nezhořklo) a orestujeme spolu s pokrájenou cibulí. Potom přidáme nakrájenou papriku, přilijeme trochu vody a dusíme, dokud není paprika i maso měkké. Nakonec zalijeme smetanou a přidáme hořčici (na 200 ml smetany dávám asi 2 vrchovaté lžíce). Dochutíme kari kořením, sójovkou atd. dle chuti, případně dohustíme moukou rozšlehanou v mléce.
Jako příloha jsou nejlepší hranolky nebo americké brambory.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou