Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové omáčky, čínským kořením a kajenským pepřem. Necháme 1/2 hodiny odležet. Očištěné žampiony nařežeme na plátky, sójové výhonky přebereme, opereme a necháme okapat. Brokolici opláchneme a rozebreme na růžičky. Houby necháme okapat, rozkrájíme je a povaříme ve vývaru spolu s brokolicí. Přecedíme a vývar zachytíme.
Maso opečeme na oleji doměkka, přidáme žampiony, podlijeme 1/4 litrem vývaru, vmícháme kečup a 2 minuty vaříme. V trošce studené vody vymícháme dohladka solamyl a krátce povaříme. Přidáme klíčky, brokolici, houby a chvíli podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort