Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové omáčky, čínským kořením a kajenským pepřem. Necháme 1/2 hodiny odležet. Očištěné žampiony nařežeme na plátky, sójové výhonky přebereme, opereme a necháme okapat. Brokolici opláchneme a rozebreme na růžičky. Houby necháme okapat, rozkrájíme je a povaříme ve vývaru spolu s brokolicí. Přecedíme a vývar zachytíme.
Maso opečeme na oleji doměkka, přidáme žampiony, podlijeme 1/4 litrem vývaru, vmícháme kečup a 2 minuty vaříme. V trošce studené vody vymícháme dohladka solamyl a krátce povaříme. Přidáme klíčky, brokolici, houby a chvíli podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem