Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové omáčky, čínským kořením a kajenským pepřem. Necháme 1/2 hodiny odležet. Očištěné žampiony nařežeme na plátky, sójové výhonky přebereme, opereme a necháme okapat. Brokolici opláchneme a rozebreme na růžičky. Houby necháme okapat, rozkrájíme je a povaříme ve vývaru spolu s brokolicí. Přecedíme a vývar zachytíme.
Maso opečeme na oleji doměkka, přidáme žampiony, podlijeme 1/4 litrem vývaru, vmícháme kečup a 2 minuty vaříme. V trošce studené vody vymícháme dohladka solamyl a krátce povaříme. Přidáme klíčky, brokolici, houby a chvíli podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla