Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové omáčky, čínským kořením a kajenským pepřem. Necháme 1/2 hodiny odležet. Očištěné žampiony nařežeme na plátky, sójové výhonky přebereme, opereme a necháme okapat. Brokolici opláchneme a rozebreme na růžičky. Houby necháme okapat, rozkrájíme je a povaříme ve vývaru spolu s brokolicí. Přecedíme a vývar zachytíme.
Maso opečeme na oleji doměkka, přidáme žampiony, podlijeme 1/4 litrem vývaru, vmícháme kečup a 2 minuty vaříme. V trošce studené vody vymícháme dohladka solamyl a krátce povaříme. Přidáme klíčky, brokolici, houby a chvíli podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské