Houby přelijeme 1/4 l vroucí vody a necháme 30 minut máčet. Omyté maso nakrájíme na proužky a smícháme s prolisovaným česnekem, 4 lžícemi sójové omáčky, čínským kořením a kajenským pepřem. Necháme 1/2 hodiny odležet. Očištěné žampiony nařežeme na plátky, sójové výhonky přebereme, opereme a necháme okapat. Brokolici opláchneme a rozebreme na růžičky. Houby necháme okapat, rozkrájíme je a povaříme ve vývaru spolu s brokolicí. Přecedíme a vývar zachytíme.
Maso opečeme na oleji doměkka, přidáme žampiony, podlijeme 1/4 litrem vývaru, vmícháme kečup a 2 minuty vaříme. V trošce studené vody vymícháme dohladka solamyl a krátce povaříme. Přidáme klíčky, brokolici, houby a chvíli podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a pepřem.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem