Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku opražit, ale vyndáme je, když začnou pouštět šťávu.
Nachystáme si masovou směs jako na karbenátky. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmočené vyždímané rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, česnek, koření a důkladně prohněteme. Pokud směs nedrží pohromadě, můžeme přidat vejce.
Nakrájíme papriku na kousky. Ke každému kousku přiložíme osmahnutý žampion a obalíme masovou směsí podobně, jako když děláme ovocné knedlíky. Hodně se to lepí, ale pomůže namočit ruce ve strouhance. Nakonec koule poválíme ve strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi. Musíme však smažit pozvolna, ať se maso udělá i zevnitř.
Do koule můžeme přidat i jinou zeleninu podle chuti nebo kousek sýra či klobásy. Případně do každé koule něco jiného a budou to koule s překvapením :).
Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou nebo salátem.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky