Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku opražit, ale vyndáme je, když začnou pouštět šťávu.
Nachystáme si masovou směs jako na karbenátky. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmočené vyždímané rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, česnek, koření a důkladně prohněteme. Pokud směs nedrží pohromadě, můžeme přidat vejce.
Nakrájíme papriku na kousky. Ke každému kousku přiložíme osmahnutý žampion a obalíme masovou směsí podobně, jako když děláme ovocné knedlíky. Hodně se to lepí, ale pomůže namočit ruce ve strouhance. Nakonec koule poválíme ve strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi. Musíme však smažit pozvolna, ať se maso udělá i zevnitř.
Do koule můžeme přidat i jinou zeleninu podle chuti nebo kousek sýra či klobásy. Případně do každé koule něco jiného a budou to koule s překvapením :).
Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou nebo salátem.
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou