Na pánvi na troše oleje osmahneme půlky větších žampionů. Jsou-li malé, necháme je celé. Žampiony by se měly trošku opražit, ale vyndáme je, když začnou pouštět šťávu.
Nachystáme si masovou směs jako na karbenátky. Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmočené vyždímané rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, česnek, koření a důkladně prohněteme. Pokud směs nedrží pohromadě, můžeme přidat vejce.
Nakrájíme papriku na kousky. Ke každému kousku přiložíme osmahnutý žampion a obalíme masovou směsí podobně, jako když děláme ovocné knedlíky. Hodně se to lepí, ale pomůže namočit ruce ve strouhance. Nakonec koule poválíme ve strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi. Musíme však smažit pozvolna, ať se maso udělá i zevnitř.
Do koule můžeme přidat i jinou zeleninu podle chuti nebo kousek sýra či klobásy. Případně do každé koule něco jiného a budou to koule s překvapením :).
Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou nebo salátem.
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem