Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a vložíme připravené maso, ale jen půlku. Pořádně upěchujeme a na to dáme plátky sýra, salám nebo zeleninu. Zbytek přísad záleží na chuti a fantazii. Pak dodáme zbytek masa a opět upěchujeme a přikryjeme zbytkem listů z kapusty. Pečeme ve vodní lázni pozvolna asi hodinu. Pak necháme vychladnout a zdobíme různými pomazánkami dle fantazie a chuti oslavence.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát