Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a vložíme připravené maso, ale jen půlku. Pořádně upěchujeme a na to dáme plátky sýra, salám nebo zeleninu. Zbytek přísad záleží na chuti a fantazii. Pak dodáme zbytek masa a opět upěchujeme a přikryjeme zbytkem listů z kapusty. Pečeme ve vodní lázni pozvolna asi hodinu. Pak necháme vychladnout a zdobíme různými pomazánkami dle fantazie a chuti oslavence.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku