Sýr Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a nahrubo nastrouhané brambory (doporučuji je vyždímat).
Směs důkladně (nejlépe rukou) promícháme a dáme na vyšší plech (s papírem na pečení), aby vrstva hmoty byla tak 3–4 cm. Dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 210 °C, po 30 minutách posypeme strouhaným parmezánem a dáme na dalších 30 minut zapéci při 180 °C.
Koláč necháme cca 10 minut odpočinout, pak ho servírujeme.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused