Sýr Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a nahrubo nastrouhané brambory (doporučuji je vyždímat).
Směs důkladně (nejlépe rukou) promícháme a dáme na vyšší plech (s papírem na pečení), aby vrstva hmoty byla tak 3–4 cm. Dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 210 °C, po 30 minutách posypeme strouhaným parmezánem a dáme na dalších 30 minut zapéci při 180 °C.
Koláč necháme cca 10 minut odpočinout, pak ho servírujeme.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá