Sýr Eidam nakrájíme na kostky cca 1 cm, v míse k němu přidáme mletá masa a mraženou zeleninu, česnekovou pastu, koření, vejce a nahrubo nastrouhané brambory (doporučuji je vyždímat).
Směs důkladně (nejlépe rukou) promícháme a dáme na vyšší plech (s papírem na pečení), aby vrstva hmoty byla tak 3–4 cm. Dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 210 °C, po 30 minutách posypeme strouhaným parmezánem a dáme na dalších 30 minut zapéci při 180 °C.
Koláč necháme cca 10 minut odpočinout, pak ho servírujeme.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka