Listové těsto rozválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku, nebo nakrájíme na čtverce. Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi, umístíme doprostřed testa a pečlivě zabalíme. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme v troubě na 200 stupňů, dokud nebude maso upečené.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole