Nejdříve zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech. Mezitím vyšleháme všechny suroviny a necháme odpočívat. Na rozpálený plech rozetřeme trochu oleje a dáme ještě chvilku do trouby rozpálit. Jakmile je hotovo, vylijeme na něj připravené těsto a dáme péct tak, aby povrch byl růžový. Nelekáme se utvořených puchýřů, ty splasknou při potírání náplní.
Hotovou palačinku potřeme marmeládou nebo jinou náplní, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Pokud se vám utvoří křupavé kraje a nejde smotat, protože se láme, překrojte na půl, nakrájejte na řezy a pocukrujte. Samozřejmě můžeme použít jakékoli jiné palačinkové těsto, tady víc než o recept jde o nápad, jak ušetřit trochu času a nakrmit hladové krky něčím dobroučkým.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou