Nejdříve zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech. Mezitím vyšleháme všechny suroviny a necháme odpočívat. Na rozpálený plech rozetřeme trochu oleje a dáme ještě chvilku do trouby rozpálit. Jakmile je hotovo, vylijeme na něj připravené těsto a dáme péct tak, aby povrch byl růžový. Nelekáme se utvořených puchýřů, ty splasknou při potírání náplní.
Hotovou palačinku potřeme marmeládou nebo jinou náplní, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Pokud se vám utvoří křupavé kraje a nejde smotat, protože se láme, překrojte na půl, nakrájejte na řezy a pocukrujte. Samozřejmě můžeme použít jakékoli jiné palačinkové těsto, tady víc než o recept jde o nápad, jak ušetřit trochu času a nakrmit hladové krky něčím dobroučkým.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem