Nejdříve zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech. Mezitím vyšleháme všechny suroviny a necháme odpočívat. Na rozpálený plech rozetřeme trochu oleje a dáme ještě chvilku do trouby rozpálit. Jakmile je hotovo, vylijeme na něj připravené těsto a dáme péct tak, aby povrch byl růžový. Nelekáme se utvořených puchýřů, ty splasknou při potírání náplní.
Hotovou palačinku potřeme marmeládou nebo jinou náplní, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Pokud se vám utvoří křupavé kraje a nejde smotat, protože se láme, překrojte na půl, nakrájejte na řezy a pocukrujte. Samozřejmě můžeme použít jakékoli jiné palačinkové těsto, tady víc než o recept jde o nápad, jak ušetřit trochu času a nakrmit hladové krky něčím dobroučkým.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort