Nejdříve zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech. Mezitím vyšleháme všechny suroviny a necháme odpočívat. Na rozpálený plech rozetřeme trochu oleje a dáme ještě chvilku do trouby rozpálit. Jakmile je hotovo, vylijeme na něj připravené těsto a dáme péct tak, aby povrch byl růžový. Nelekáme se utvořených puchýřů, ty splasknou při potírání náplní.
Hotovou palačinku potřeme marmeládou nebo jinou náplní, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Pokud se vám utvoří křupavé kraje a nejde smotat, protože se láme, překrojte na půl, nakrájejte na řezy a pocukrujte. Samozřejmě můžeme použít jakékoli jiné palačinkové těsto, tady víc než o recept jde o nápad, jak ušetřit trochu času a nakrmit hladové krky něčím dobroučkým.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory