Nejdříve zapneme troubu, aby se nám vyhřála a současně do ní vložíme plech. Mezitím vyšleháme všechny suroviny a necháme odpočívat. Na rozpálený plech rozetřeme trochu oleje a dáme ještě chvilku do trouby rozpálit. Jakmile je hotovo, vylijeme na něj připravené těsto a dáme péct tak, aby povrch byl růžový. Nelekáme se utvořených puchýřů, ty splasknou při potírání náplní.
Hotovou palačinku potřeme marmeládou nebo jinou náplní, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Pokud se vám utvoří křupavé kraje a nejde smotat, protože se láme, překrojte na půl, nakrájejte na řezy a pocukrujte. Samozřejmě můžeme použít jakékoli jiné palačinkové těsto, tady víc než o recept jde o nápad, jak ušetřit trochu času a nakrmit hladové krky něčím dobroučkým.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny