Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a přiléváme mléko. Vypracujeme tužší těso, přidáme rozinky a necháme vykynout.
Toto množství je buď na jednu velkou vánočku, nebo na dva mazance.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek.…
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně