Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a přiléváme mléko. Vypracujeme tužší těso, přidáme rozinky a necháme vykynout.
Toto množství je buď na jednu velkou vánočku, nebo na dva mazance.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek.…
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka