Hladkou mouku prosejeme přes síto do mísy. Přidáme sůl, cukr a rozpuštěný tuk – nesmí být horký, jinak těsto nevykyne. Dále vmícháme 2 žloutky, citronovou kůru, rozinky, které byly předem namočené v rumu, rozdrobíme droždí, přidáváme postupně mléko dle potřeby. Pokud bychom dali více tekutiny, než je třeba, přidáme hladkou mouku. Vše smícháme v nelepivé hladké těsto, které dáme kynout.
Je možné těsto jednou nechat vykynout, znovu zpracovat a opět nechat nakynout. Poté rozdělíme na dvě stejné části. Vypracujeme hladké bochánky, potřeme žloutkem rozmíchaným v mléce, střed nastřihneme do kříže, posypeme mandlemi či vlašskými ořechy. Dáme péci do trouby, délka pečení záleží na typu trouby – v horkovzdušné troubě osobně nechávám péct na 150 °C 20 minut. Tyto mazance jsou více vlhké – nemáme rádi takové ty suché, co se sypou.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu