Kvásek: Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme půl kostky droždí (mléko nesmí být horké, jinak kvasinky zabije). Mísu přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo (například na topení) asi tak na 20 minut.
Rozinky dáme namočit do rumu.
Do velké mísy prosejeme všechnu mouku, uprostřed uděláme důlek a vlijeme kvásek. Přilijeme rozpuštěné máslo, žloutek, vanilkové cukry, špetku soli, rozinky a hněteme. Těsto se začne odlepovat od stěn mísy. Bochánek posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
Těsto můžeme dát buď do speciální silikonové formy na mazance nebo stačí vymazat a vysypat hrnec o průměru asi 22 cm. Bochánek potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme cca hodinu.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek