Do mouky dáme sodu, Heru, cukr, vejce a v mléce rozpuštěný med. Vše zpracujeme v těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku o velikosti plechu (nejlépe se vyvaluje na pečicím papíře přímo na plechu).
2 placky se každá samostatně upečou. Třetí placku zatím ponecháme a připravíme polevu.
Všechny ingredience na polevu rozehřejeme na mírném ohni a zpěníme dozlatova. Horkou polevou potřeme 3. ještě syrovou placku a upečeme.
Krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme pudink a vyšleháme krém.
Nyní vrstvíme odspodu: placka – povidla – krém – placka – povidla – krém – placka s ořechy. Pro lepší vzhled si ponecháme trošku krému a pomažeme boky.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové