2.72
Na másle zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až se pěkně rozvoní, zalijeme… více o Zelňačka
Oloupeme a nakrájíme dvě větší cibule a dvě pikantní klobásy a obojí orestujeme. Po chvíli osolíme a přisypeme pálivou… více o Smetanová zelňačka
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu, klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Babiččina zelnačka
Silvestr už klepe na dveře a mezi klasickými chlebíčky a jednohubkami se určitě blýsknou… Celý článek
Co se zbylou vánočkou nebo polámaným cukrovím? Zužitkujte je do posledního drobečku. Udělejte… Celý článek
Losos je ideální rybou pro tepelnou úpravu i konzumaci za syrova. Má příjemnou vůni, barvu i… Celý článek
Povánoční období bývá náročné na množství odpadu, který v tomto čase, více než kdy jindy,… Celý článek
Jablka nahrubo nastrouháme, oříšky jemně umeleme a smícháme všechny ingredience. Smažíme jako klasické bramboráky,… více o Jablečné placičky
Upečené kuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem, přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme… více o Kuřecí nákyp se sýrem
Na panvi orstujeme mlete maso pouze s pridanou sojovkou asi 5-4-6 lžic. Vyjmeme a na zbytku sojovky lehce osmahneme na… více o Jarní závitky
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným… více o Jednoduché plněné zelné listy
Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké… více o Čokoládová srdíčka
Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do… více o Medové perníčky III.
Všechny ingredience smícháme v hrnku a dáme na 2-3 minutky do mikrovlnky. více o Bábovka do hrnku
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí… více o Čočková polévka podle Romany
Orestujeme si na pánvičce cibulku, nejemno nakrájený salámek a nasekaný česnek. zalijeme kečupem, přidáme oregánoa sůl.… více o Překvapení v tortille
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na… více o Plněné ořechy
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké… více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
**Příprava rýže** Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži… více o Sushi pro začátečníky